Notícies

Analitzem l'actualitat del sector immobiliari amb profunditat i rigor

ACTUALITZACIÓ DE LA RENDA D'ACORD AMB L'IPC/ ENTREVISTA RADIOFÒNICA A JOSEP MARIA ESPINET A RÀDIO COPE CATALUNYA I ANDORRA

Josep Maria Espinet Asensio, titular del despatx ESPINET ADVOCATS i advocat especialista en dret immobiliari, va col·laborar el passat 21 de desembre amb el programa "La Llanterna" en Ràdio COPE Catalunya i Andorra. La temàtica de l'entrevista i els seus extrems són pràcticament idèntics a la interview radiofònica realitzada amb una setmana de diferència a Rac 1 (veure aquí) el que evidencia que, l'actualització de la renda d'acord amb l'Índex de Preus de Consum (IPC), és una qüestió d'interès i actualitat per a arrendadors i arrendataris davant el període inflacionista en el qual ens trobem actualment.

L’article 18 de l’última versió de la Llei d’Arrendaments Urbans de 1994 estableix que “Durant la vigència del contracte, la renda només podrà ser actualitzada per l’arrendador o l’arrendatari en la data en què es compleixi cada any de vigència del contracte, en els termes pactats per les parts.” Així, diem que l’actualització de la renda s’aplica en cada “aniversari” del contracte, és a dir, en cada any de vigència del contracte. Si el contracte es va celebrar, per exemple, el 14 de març de 2021, la quota mensual de renda no podrà ser actualitzada fins que no compleixi l’any de vigència, és a dir, fins al 14 de març de 2022.

Ara bé, l’arrendatari està obligat a suportar, si o si, una variació o actualització de la quota mensual de renda? La Llei és molt clara sobre aquest aspecte: no, perquè aquesta actualització només podrà realitzar-se si les parts així ho van pactar expressament en el contracte, incorporant una clàusula expressa d’actualització de la renda. Estableix la Llei que “A falta de pacte exprés, no s’aplicarà actualització de rendes als contractes“.

Si vol conèixer amb mes detall altres requisits i interrogants als quals està subjecte l’actualització de la renda d’acord amb l’IPC, pot escoltar l'entrevista completa aquí (min. 40:05 )

Per a més informació, poden contactar amb nosaltres al telèfon 93.143.19.29, per correu electrònic a info@espinetadvocats.cat o visitar la nostra pàgina web  espinetadvocats.cat.

 

Logotipo Espinet Advocats


Publicat per
Josep Maria Espinet Asensio
Advocat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Cerca el teu post
Temàtiques jurídiques
Aquests són els principals temes jurídics que tractem al nostre bloc.
Subscriu-te a les nostres Newsletters
La millor manera d'estar al dia de totes les nostres publicacions i notícies actuals.
* camps necessaris

Atres notícies 
relacionades

20 juliol, 2022
JOSEP MARIA ESPINET INTERVÉ COM A PONENT EN EL 7è CONGRÉS DE L'ADVOCACIA DE BARCELONA, SOBRE VICIS OCULTS I FALTA DE CONFORMITAT EN LA COMPRAVENDA CATALANA.

Josep Mª Espinet, advocat especialista en dret immobiliari, va participar com a ponent en el 7è Congrés de l'Advocacia de Barcelona organitzat per l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB). La temàtica de la taula en la qual Josep Mª va intervenir, al costat del President de la Secció 16 de l'Audiència Provincial de Barcelona, […]

18 juliol, 2022
JOSEP MARIA ESPINET INTERVÉ COM A PONENT EN EL 1ER CONGRÉS DE DRET CIVIL CATALÀ ORGANITZAT PEL CONSELL DE L'ADVOCACIA CATALANA.

Josep Mª Espinet, advocat especialista en dret immobiliari, va participar com a ponent en la segona jornada del 1er Congrés de Dret Civil Català organitzat pel Consell de l'Advocacia Catalana, que es va celebrar a la localitat de Vic els dies 14 i 15 de juliol de 2022. La temàtica de la taula en la […]

3 juny, 2022
LA USUCAPIÓ CATALANA D'IMMOBLES: QUÈ ÉS, EN QUÈ CONSISTEIX I QUINES PARTICULARITATS TÉ.

En l'àmbit del dret immobiliari és freqüent al·ludir a una categoria jurídica anomenada usucapió, coneguda també com a prescripció adquisitiva. Ve a ser un mecanisme establert per la llei, que permet adquirir la titularitat tant del dret de propietat com d'altres drets reals possessoris i que troba el seu fonament en la possessió continuada dels […]

Veure totes les notícies
Logotipo Espinet Avocats
ESPINET ADVOCATS som un equip professional que combina una dilatada experiència i especialització en dret privat i en dret immobiliari, amb la vocació d'oferir un assessorament jurídic rigorós en la defensa dels seus interessos.
SUBSCRIU-TE A LES NOSTRES NEWSLETTERS
La millor manera d'estar al dia de totes les nostres publicacions i notícies actuals.
© 2022 Espinet Advocats
crossmenu