Josep Mª Espinet Asensio

Curriculum Vitae

Josep Maria Espinet curriculum

Josep Mª Espinet Asensio

Titular despatx
Ha estat professor universitari de Dret civil i Director del Servei Jurídic de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona.

ESTUDIS I FORMACIÓ ACADÈMICA

Primer curs d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports, a l’Escola Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de la Universitat Politècnica de Barcelona.

Llicenciatura en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (1981-1986).

Cursos de Doctorat a la UAB en Dret Comparat (1989 i 1990)

ACTIVITATS PROFESSIONALS I/O LABORALS

Advocat en exercici al Iltre. Col·legi d’Advocats de Barcelona des de l’any 1986. Despatx “Espinet-Advocats”

Lletrat de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona i Lleida des de l’any 1990 i des del 2013 fins el 2015, Cap del Servei Jurídic.

Vocal Permanent (per la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona) en el Jurat Provincial d’Expropiació de Barcelona des de l’any 2002 fins a l’any 2015.

Vocal Permanent (per la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona) en el Jurat d’Expropiació de Catalunya des de l’any 2005 fins a l’any 2015.

Lletrat assessor permanent a les Oficines d’Habitatge del Consorci d’Habitatge Ajuntament de Barcelona-Generalitat de Catalunya, en el marc del Conveni d’assessorament legal assolit entre el Consorci i la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona (1999 – 2015)

ACTIVITATS DOCENTS

Professor associat (per concurs) de Dret Civil a la Facultat de Dret de la UAB, des de l’any 1989 fins a l’any 2011.

Professor col·laborador de Dret Civil a ESADE (URL), des de l’any 2009 fins l’any 2013.

PONÈNCIES I CONFERÈNCIES

Ponències anuals sobre “Drets reals i càrregues immobiliàries” al Centre de Política del Sòl i Valoracions (CPSV) de la Universitat Politècnica de Catalunya, Màster en Valoracions Immobiliàries (anys 1991 a 1994).

Ponències anuals sobre “Dret de propietat immobiliària, límits i limitacions del domini”, al Col·legi Oficial d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Catalunya (anys 1997 a 1999).

Ponències anuals sobre “Tècnica i pràctica contractual; propietat immobiliària i drets reals sobre cosa aliena”, a l’Escola de Doctorat i de Formació Continuada. Escola de Pràctica Jurídica de la UAB (anys 1998 a 2001).

Ponències anuals sobre “Arrendaments Urbans. Obres”, en els Cursos organitzats per la Secció de Dret Civil del Col·legi d’Advocats de Barcelona (anys 2001 a 2003).

Ponències sobre el “Règim de la propietat horitzontal” (LPH 1960 i reforma 1999), en sengles Jornades organitzades pels Ajuntaments de Rubí (any 1999) i Mollet del Vallès (anys 2003 i 2004).

Ponència sobre el “Règim de la propietat horitzontal al Llibre Cinquè del Codi civil de Catalunya”, en la Jornada organitzada per la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona l’any 2006.

Ponència sobre “La mediación inmobiliaria: su autonomía…”, en el Consejo General del Poder Judicial, Servicio de Formación Continuada. Madrid (Setembre 2007).

Ponència sobre “Propietat horitzontal; instal·lació d’ascensors i la seva problemàtica”, en la Jornada monogràfica organitzada per la Comissió de Cultura del Col·legi d’Advocats de Barcelona (març de 2009).

Ponència sobre “Anàlisi del règim que es deriva de les Disposicions Transitòries 1a a 4a de la Llei d’Arrendaments Urbans de 24 de novembre de 1994”, en la Jornada organitzada per la Comissió de Cultura del Col·legi d’Advocats de Barcelona (Març de 2009).

Membre participant en la Sessió de treball organitzada per l’Observatori de Dret Privat de Catalunya, sobre una eventual reforma del règim de la propietat horitzontal a Catalunya (Maig de 2009).

Ponència sobre “El règim de la propietat horitzontal complexa”, en el Curs sobre Propietat Horitzontal a la Llei 5/2006, de 10 de maig, del Llibre Cinquè del Codi Civil de Catalunya, organitzat per la Comissió de Cultura del Col·legi d’Advocats de Barcelona (Desembre 2009).

Ponència sobre “El règim de la propietat horitzontal a Catalunya: cinc anys de vigència”, en la Jornada monogràfica organitzada pel Col·legi d’Advocats de Sabadell (amb col·laboració Ed. Tirant lo Blanc) (Abril de 2011).

Ponències sobre “El règim de la propietat horitzontal per parcel·les”, en els Cursos anuals sobre Propietat Horitzontal a la Llei 5/2006, de 10 de maig, del Llibre Cinquè del Codi Civil de Catalunya, organitzats per la Comissió de Cultura del Col·legi d’Advocats de Barcelona (anys 2011 a 2015).

Moderador en el Seminari sobre “La reforma de la Ley de Arrendamientos Urbanos”, que es celebrà a Barcelona el 18 de juny de 2013 per ENFOQUE XXI. Formación Jurídica Continuada.

Sessió informativa sobre “La reforma de la Llei d’Arrendaments Urbans”, al Saló d’actes de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona (juny 2013).

Ponència sobre “La extinción en el año 2015 de los contratos de arrendamiento de local”, al Saló d’actes de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona (Octubre 2013).

Membre i participant, en nom de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, a les sessions de la Comissió Tècnica d’Establiments Emblemàtics i Singulars, de l’Institut del Paisatge Urbà i la Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Barcelona, celebrades durant l’any 2014 i 2015.

Compareixença Parlamentària, en representació del Consell General de Cambres de la Propietat Urbana de Catalunya, a la Comissió de Justícia i Drets Humans del Parlament de Catalunya, sobre “El projecte de llei d’inclusió de la propietat temporal i propietat compartida en el llibre cinquè del Codi Civil de Catalunya” (27 Maig 2015).

PUBLICACIONS

“La Mediación Inmobiliaria: Su autonomía”, a Cuadernos de Derecho Judicial IV-2007, del CGPJ.

Articles de limitat impacte científic en matèria arrendatícia i de la propietat immobiliària a la Revista trimestral de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona.

ASSISTÈNCIES I INTERVENCIONS EN MITJANS DE COMUNICACIÓ

En representació de la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, intervencions en programes divulgatius radiofònics (Onda Ràdio; Cadena Ser, RAC 1) i televisius (TV3 “Els matins”; C33 “Àgora” Btv “telenotícies vespre”), en matèries d’actualitat d’arrendaments urbans, propietat immobiliària en general i propietat horitzontal, moviment okupa i dació en pagament de béns hipotecats.
Logotipo Espinet Avocats
ESPINET ADVOCATS som un equip professional que combina una dilatada experiència i especialització en dret privat i en dret immobiliari, amb la vocació d'oferir un assessorament jurídic rigorós en la defensa dels seus interessos.
SUBSCRIU-TE A LES NOSTRES NEWSLETTERS
La millor manera d'estar al dia de totes les nostres publicacions i notícies actuals.
© 2022 Espinet Advocats
crossmenu